Marraskuu 2020

MARRASKUUSSA...

Lämpö ei tunnu enää, 

pakkanenkin nipistää nenää. 

Valoa on vähän, 

ympärillä pimeä huppu. 

Syksy päättyy tähän, 

jo näkyy talven nuppu..

Marraskuu mennä hurahti vauhdilla. Lasten kanssa on ehditty mm. retkeillä metsässä, viettää lapsen oikeuksien päivää lasten toiveleikkien parissa, rakennella majoja, askarrella ja somistaa jo vähän joulun tuntua "tupaan". Kolmet synttäritkin juhlittiin. On myös liikuttu niin salissa kuin pihalla, leikitty, laulettu ja kuunneltu satuja.


Metsäretkellä tehtiin eläimille talvipesiä ja koteja. Kyllä nyt kelpaa karhujen nukahtaa talviunille ja muidenkin eläinten mennä kodikkaisiin pesäkoloihinsa.




... sitten rakennettiin oksista majoja. Yhteistyöllä isotkin oksat siirtyivät rivakasti paikoilleen.




Mitäpä metsäretki olisi ilman eväitä. Ahkeroinnin päätteeksi juotiin lämmintä mehua. 





Keijukaisia, prinssejä ja prinsessoja tanssahtelemassa 💓




Mitä tuolla tapahtuu? Työkone keltaisine vilkkuvaloineen herättää aina kiinnostusta. 

 


Pelailua ja piirtämistä yhdessä kavereiden kanssa.





Majojen rakentaminen on ollut suosittua. Hämärässä majassa on jännittävää leikkiä taskulampun valossa, ja voi siellä vaikka rakennellakin.







Nassikkapainissa sai kaverin kanssa kokeilla voimiaan ohjatusti. 




Muovaillessa valmistui ainakin pipareita, meriankerias ja pitsaa.




Minieskarit ovat olleet kiinnostuneita kirjaimista ja lukemisesta. Äänteitä on harjoiteltu ja sanoja tavutettu taputtamalla innokkaasti. Vanha kunnon liitutaulukin löytyi varastosta muuttokuormaa pakkaillessa, ja on ollut siitä lähtien ahkerassa käytössä. Lapset ovat leikkineet koulua. Leikkikoulussa on opittu pluslaskuja ja vähän kertotauluakin. Piti niitä sitten vähän harjoitella minieskarihetkelläkin, koska ne lapsia niin kiinnostivat. Matematiikkaa ja äidinkieltä sen olla pitää, jos minieskareilta toiveita minieskarihetkiin kyselee 😊




Tämän rakentamiseen on tarvittu suunnittelua, silmän ja käden yhteistyötä ja tarkkuutta asetella palikat oikeaan kohtaan, jotta rakennelma pysyy pystyssä.




Musiikkihetkellä laulettiin revontulitanssia huivien kanssa ja leikittiin "Lumiukko iltasella" -laululeikkiä. Innokkaita esiintyjiä oli lumiukko-leikkiin niin paljon, että laulua leikittiin useampaan kertaan, jotta kaikki halukkaat pääsivät rooleihin. 
Revontulitanssin melodia ja sanat löytyvät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=kQXhyU-0syM




Juna- ja autorataleikkejä




Katja Suomalainen kävi pitämässä satuhetken. 






Kasvoväreillä on tehty lapsille tatuointeja. Kotiin on lähtenyt välillä jos minkäkin näköistä eläintä ja muuta hahmoa. Käsiin on piirretty sateenkaaria ja yksisarvisia. 



Salissa liikkuminen on monen lapsen mielestä päiväkodissa kaikkein mukavinta. 




Kaverin kanssa pelatessa yhteistyö- ja itsesäätelytaidot kehittyvät. Välillä voittaa ja välillä häviää. Kuvassa näkyvää jätskiannospeliä pelatessa voi harjoitella myös värejä ja lukumääriä. Palapelit kehittävät hahmottamista, loogista päättelyä, silmän ja käden yhteistyötä ja ongelmanratkaisutaitoja. 



Sorminäppäryys harjaantui kiinnittämällä kaloja verkkoon pyykkipojilla. Tulipa mahtava kalasaalis! 


Lapset valmistelivat musiikkituokiolla syksyisen esityksen, jonka he esittivät muille ryhmäläisille. 





Rakentelua erilaisilla materiaaleilla





Kirjoittamista on tehty ahkerasti..





Korona kuuluu lasten puheissa ja leikeissä lähes päivittäin. Koronamaskit syntyivät käden käänteessä lasten aloitteesta. Askartelun tuloksena oli yksiväristä ja vähän koristeellisempaakin maskia..😷



Kirjastoauto kävi marraskuussa viimeistä kertaa Kummunmäen päiväkodin pihalla. 





Sosiaalisten taitojen oppiminen on tärkeä osa leikkiä. Opitaan kommunikoimaan ja neuvottelemaan kaverin kanssa sekä katsomaan asioita myös toisen näkökulmasta. 




Marraskuun viimeisinä päivinä alettiin jo valmistella joulua. Lapset askartelivat tonttuja ja somistivat innokkaasti päiväkodin ikkunoita jouluisilla koristeilla ja valoilla. Huhu kertoo, että Tipsu-tonttu on taas tänäkin vuonna muuttanut vesitorniin lasten ja aikuisten joulupuuhia katselemaan. Tiedä vaikka vilahduksen tontusta hämärässä näkisimmekin.. 

 Rauhallista joulun odotusta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun kaikki meillä oli nurin narin...

Intoa ja iloa omassa mielipuuhassa

Lapsella on oikeus olla oma itsensä