Helmikuun kuulumisia Taikahuilujen ryhmästä





Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä,
kelkka on pullollaan iloista väkeä.
Mäestä kotiin on mukava tulla,
pöydällä odottaa laskiaispulla.

Helmikuussa pakkaset nipistelivät nenänpäitä ihan kunnolla, joten välillä päiväkotipäivää vietettiin sisätiloissa leikkien ja liikkuen. Ystävänpäivää juhlistettiin tanssiaisilla oman ryhmän kesken discopallon loisteessa. Kavereille askarreltiin myös ystävänpäiväkortteja.
Laskiaismäessäkin käytiin, ja retken jälkeen niin lapsilla kuin aikuisillakin oli punaiset posket ja iloinen mieli. 
Minieskarit kävivät uimahallissa polskimassa, ja liikuntahallissakin on käyty leikkimässä vauhdikkaita juoksuleikkejä sekä pallottelemassa, kiipeilemässä ja roikkumassa köysissä. 
Tässä välähdyksiä helmikuun tapahtumista.



Sohvasta saa mukavan majan.




Ajelua pikkusalissa. "Vitkuttimilla", mopoilla ja potkupyörillä ajellessa koordinaatiokyky, kehonhallinta ja tasapaino kehittyvät. 



Ystävänpäivän korttipaja. Tarjolla oli erilaisia korttimalleja, joiden pohjalta sai askarrella ystäville kortteja. Monet suunnittelivat kortteja myös ihan itse, ja aivan upeita niistä tulikin. Silmän ja käden yhteistyö, hahmottaminen ja keskittyminen harjaantuivat saksia, liimaa ja kynää käyttäessä sekä koristeita sommitellessa. 



Lapset värittivät kirjaimia ja niistä sommiteltiin lepohuoneen oveen ystävänpäivätervehdys muita ilahduttamaan.


Viikolla 7 pakkasta oli monena päivänä sen verran paljon, että ulos ei joka päivä päästy. Tällöin pidettiinkin taideviikko, jonka tuloksena seinälle saatiin paljon uusia maalauksia. Kelmumaalausta tehtiin maalaamalla ensin paperi vesivärillä kauttaaltaan siniseksi, minkä jälkeen päälle aseteltiin tuorekelmu. Kelmua rypisteltiin ja paineltiin, ja sitten työ annettiin kuivua seuraavaan päivään. Työn kuivuttua kelmu otettiin pois ja paperille liimattiin väritetty talviurheilukuva. 

Samalla viikolla tehtiin myös sokerimaalausta, jossa paperi maalattiin ensin sokerivesiliuoksella, minkä jälkeen siihen tiputeltiin vesiväriä. Kuivuessaan näistä syntyi todella kauniita taideteoksia.



Valmiita kelmu- ja sokerimaalaustöitä. 





Autoleikkejä. Leikki on lapselle mukavaa yhteistä tekemistä, joka samalla opettaa yhteistyötaitoja, tunteiden säätelyä, mielikuvitusta ja  kaverin näkökulman huomioimista. 



Motoriset perustaidot harjaantuvat liikkumalla erilaisissa tiloissa, erilaisilla tavoilla ja monenlaisten välineiden avulla.




Muovailua









Minieskareiden uimahallireissulla harjoiteltiin mm. renkaiden sukeltamista altaan pohjasta, uimapotkuja ja vanteen läpi sukeltamista. Yhdessä leikittiin myös erilaisia vesileikkejä ja laskettiin vesiliukumäestä.




Lasten mielestä uima-altaan ritilän alla oleva musta möykky näytti kalalta. "Se näyttää ihan muikulta", sanoi eräs minieskarilainen. Uimaopettaja Ulla näytti, että "muikku" on oikeasti vain musta laite, joka ohjaa veden oikeaan paikkaan ritilän alla. 









Laskiaisena Taikahuilujen ryhmästä osa kävi laskemassa mäkeä kukkokoululla ja osa seurakuntatalon mäessä. 




Rakentelusarjoista saa aikaan vaikka rekan.




Lapset ovat innostuneet ompelutöistä. Ensin on pistelty reiät, joita apuna käyttäen on sitten ommeltu neulalla ja langalla. Lopuksi kuviot on väritetty. Näistä on syntynyt upeita juttuja. Ommellessa on harjoitettu mm. silmän ja käden koordinaatiota ja sinnikkyyttä.






Konttaushippa on lasten uusi lempiliikuntaleikki. Leikissä saa liikkua vain konttaamalla. Tämä leikki tarjoaa ilon ja jännityksen kiljahduksia sekä liikunnan riemua.




Erikokoisista puisista palasista saa koottua sateenkaaren, tunnelin tai vaikkapa keinun. Iloisen väriset palat ihan kutsuvat kehittelemään uusia leikkejä.







Roolileikissä noita ja prinsessakin voivat olla hyviä ystäviä. Synttärijuhlien Prinsessa Ruusunen -laululeikin jälkeen roolivaatteet innostivat leikkimään noita- ja prinsessaleikkiä.





Afrikan tähti -lautapelistä on tullut suosittu peli Taikahuilujen ryhmässä. Sitä pelataan meillä lähes päivittäin. Lautapelejä pelaamalla opitaan oman vuoron odottamista ja pettymyksen sietämistä. Lisäksi erilaiset pelit harjaannuttavat tarkkaavaisuutta, muistamista, päättelykykyä ja matemaattisia taitoja. 

Helmikuu vaihtuu maaliskuuksi suojasäässä. Maaliskuussa aiomme ainakin hiihtää ja valmistella pääsiäistä askartelujen ja somistusten muodossa. Toivottavasti saisimme paljon aurinkoisia ja mukavia ulkoilupäiviä. Tervetuloa kevät! 🌞 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun kaikki meillä oli nurin narin...

Intoa ja iloa omassa mielipuuhassa

Lapsella on oikeus olla oma itsensä