Taikahuilujen maaliskuu




Pajunkissa valkoinen,
kananpoika keltainen.
Iloiseksi mielen saa,
pääsiäistä ennustaa.


Maaliskuussa Taikahuilujen ryhmässä on valmisteltu pääsiäistä mm. askartelemalla pääsiäiskoristeita ja kylvämällä rairuohoa. Pääsiäinen on näkynyt myös lauluissa, loruissa, leikeissä ja liikunnassa. 
Maaliskuussa kelit suosivat hiihtämistä, ja sitä käytiin harjoittelemassa kaarihallin ja pesäpallokentän laduilla. Loppukuusta aurinko alkoi sulattaa lumia ja lapset pääsivät pihalla vesileikkeihin. 





Perusliikuntataidoilla on myönteinen vaikutus mm. tarkkaavaisuuteen ja muistiin. Monipuolisen liikunnan avulla lapsi oppii hahmottamaan omaa kehoaan ja tämän myötä myös hienomotoriset taidot, kuten kynän ja saksien käyttö kehittyvät. Hiihto on yksi parhaista motorista kehitystä ja psyykkistä hyvinvointia edistävistä liikuntalajeista. Hiihdon vuorottainen rytmikäs eteneminen tukee myös aivojen kehittymistä. 




Hiihtoretken jälkeen nautittiin lämmintä mehua.







Kampuksen liikuntasalin temppuradalla lapset pääsivät ainakin kiipeilemään, riippumaan, tasapainoilemaan, hyppäämään ja laskemaan mäkeä.




Rakenteluleikkien upeita tuotoksia. Rakenteluleikit tukevat lapsen sosiaalisten taitojen kehittymistä, kun kaverin kanssa rakentaessa esim. neuvotellaan, miten rakennelmaa työstetään eteenpäin. Leikissä tarvitaan myös sinnikkyyttä ja keskittymiskykyä, jotta yhteinen rakennelma saadaan valmiiksi.





Viroon, varvon tuoreeks, terveeks.. Pääsiäisen valmistelut alkoivat virpomavitsojen askartelulla. 






Rairuohon siemenet kylvettiin itse askarreltuihin pupukuppeihin.








Pupuleikkiä. Roolileikit vahvistavat mm. vuorovaikutustaitoja, luovuutta ja empatiakykyä.




Autoleikit ja erilaisten lautapelien pelaaminen ovat suosittua puuhaa Taikahuilujen ryhmässä.





Tässä hauskassa äänilotto -pelissä kuunneltiin cd-levyltä tulevia ääniä ja etsittiin omista kuvista ääntä tarkoittava asia. Se, joka sai ensimmäisenä polun valmiiksi, voitti pelin. Tämä peli vaatii keskittymistä kuuntelemaan levyltä tuleva ääni ja yhdistämään se oikeaan kuvaan. Samalla jännitetään yhdessä, kuka nappaa voiton tällä kertaa!






Hienomotoriset taidot harjaantuvat myös vasaralla naputellessa.






Majan rakennushommia palikkahuoneessa 🏠




Rentoutumisharjoituksia tehdään meillä varmasti jatkossakin. Tämä harjoitus tehtiin lepohuoneessa unisadun jälkeen. Tärkeää on lukea hitaasti ja rauhallisella äänellä. Jokaisen lauseen jälkeen kannattaa pysähtyä ja antaa sanojen vaikuttaa. Kokeilkaa tätä myös kotona koko perheen kanssa 😍








Pyöräilyä on voinut harrastaa päiväkodin pihalla läpi talven. Välillä mennään hitaasti sohjossa, mutta toisinaan on myös kiva pistää jaloilla vauhtia potkupyöriin ihan kunnolla.






Tasapainoilua päiväkodin pihalla.




Hiekkaleikit onnistuvat jo päiväkodin pihalla katoksen alla, josta lumet ovat sulaneet. Maansiirtokoneet siirtävät hiekkaa paikasta toiseen ja tietä valmistuu.





Kevät tuo mukanaan lasten rakastamat vesileikit. Vettä on lapioitu ahkerasti saaveihin ja kannettu pihan viemäreihin. Näissä leikeissä kuravaatteet ovat tarpeen 😀 



 

 

Pääsiäisviikolla kävimme seurakunnan järjestämällä pääsiäisvaelluksella kirkon pihalla. Kertomusta pääsiäisen tapahtumista kuunneltiin tarkkaavaisesti. Lopuksi kaikki saivat kotiin viemiseksi pääsiäisen puuhapaketin.





HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! 🐥
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lapsella on oikeus olla oma itsensä

Läksiäistunnelmaa

Tuiki, tuiki tähtönen